|

Laadpaalalarm van auto- en vrachtwagenindustrie: snel meer palen nodig

Elektrisch rijden zit in de lift, niet alleen voor personenauto’s maar ook in het vrachtvervoer. Maar de uitbouw van de laadinfrastructuur met meer publieke snellaadpalen en zwaardere leidingen loopt hopeloos achter.

Er zijn veel te weinig publieke snellaadpunten voor trucks en het energienetwerk is niet berekend op meer en zwaarder gebruik. Reden voor de RAI Vereniging (de rijwiel- en auto-industrie) om alarm te slaan, omdat we er volgens de brancheorganisatie anders niet in slagen de ambities van emissieloos rijden waar te maken.

Groei laadinfrastructuur hapert

De ombouw van het vrachtwagenpark van benzine en diesel naar elektrisch is nog maar net bezig. Het lukt de vrachtwagenproducenten wel om genoeg elektrische trucks te bouwen, maar het hapert bij de groei van de laadinfrastructuur. Het energienetwerk is er niet klaar voor.
Lees meer op de website van de NOS

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *