Hallo! Laat mij me even voorstellen.

Ik ben Henk Rostohar. Gepensioneerd technicus.
Ik ben geheel onafhankelijk en probeer zoveel mogelijk een neutraal advies te geven betreffende energie.
Als gediplomeerd scheepswerktuigkundige en leraar techniek heb ik veel ervaring en kennis van scheepsdieselmotoren, stoom- en gasturbines, stoomketels, diverse hulpwerktuigen, pneumatiek, hydrauliek en elektrotechniek.
Als hoofd TD in de Nederlandse Papier- en kartonindustrie werkte ik van 1989 tot 2008 als één van de energiecoördinatoren in die industrie voor het convenant dat met de Rijksoverheid was gesloten. In samenwerking met TNO werden alle energiestromen in de fabricageprocessen in kaart gebracht om de mogelijkheden van energiebesparing en dus CO2-reductie zichtbaar te maken.
Later kwamen de verkregen en te verhandelen CO2-rechten daar nog bij.
Via deze website hoop ik u nuttige adviezen te kunnen geven om een geschikte keuze te maken om duurzamer te worden met energie.

Op deze website laat ik u kennis maken met diverse soorten verduurzaming maar vooral die verduurzaming die nuttig is voor uw woning en dus voor uw portemonnee.
Er wordt veel gesproken over isoleren, warmtepompen en/of de woning verwarmen met een airco – unit. Ik laat u hier zien hoe dingen werken en hoe u er voordeel van kunt hebben.

Niet direct een warmtepomp aanschaffen maar op een simpele manier naar uw woonsituatie kijken en die zaken aanpakken die u het meeste voordeel brengen.
Niet direct gaan isoleren maar ook kijken of er condensatie kan gaan optreden waardoor u misschien na een aantal jaren de dakkapel moet vervangen waardoor dan alle moeite en kosten voor niets zijn geweest. Kijk rond op de website en doe er uw voordeel ermee.

Energie

Isoleren

PV-panelen